Őszinte dolgozó

5 dolog, amit a dolgozók szeretnének!

A munkáltatók nagy része szellemet idéz a nehezen érthető álláshirdetésekkel, fölösleges elvárásaival..

2018. március 22. - Őszinte dolgozó

 

Létezik egy fekete lyuk itthon, aminek szélesítését már lassan minden szolgáltató, minden cég elkezdte.  Elterjed hír lett a munkavállalók hiánya. Hová tűntek a munkavállalók?

Az egyik probléma az, hogy a munkáltatói álmok  még a 1998-ban járnak. Az önéletrajz és a jelölt, ezzel szemben 2018-ból érkezik..Thoughtful businessman dreaming of big goals Free Photo

A visszasírt időkben az információs tápláléklánc csúcsa a folyosói pletyka, alfája és omegája a lekváros fánk mellé vett valamilyen 60 forintos hírlap extrém celeb hírekkel. Ez a múlt áll szemben a mai 360 fokban kiszélesedett információéhséggel, ahol percenként kapunk impulzusokat a világ minden tájáról. A probléma már nem a megengedett internet kérdése, hanem inkább a jelerősség. 

És bizony az új sztori, időt kíván, és szabadságérzetet ad, nem olyat, mint korábban, ahol a munkaidőt  csend, rend, fegyelem jellemezte.

Amit még biztosan szeretnének  : Kényelmes irodatereket, kényelmes forgószékkel, irodai kanapékkal:

www.ergoland.hu

 Nehezebben viseljük és nem is szívesen jelentkezünk olyan helyekre, ahol nem megengedett a kommunikációs eszközök/közösségi csatornák használata.

98-ban  A munkahely váltás/elbocsájtás drámája komoly félelem volt a fejekben. Mára már nem annyira. A kiszélesedett információs sztrádának is köszönhetően ma egy munkakereső szélesebb körben és hamarabb érhet el sikereket. 

A középszintű dolgozó ebben az időben az alábbi „kompetenciákkal” rendelkezett:

Beszél minden nyelven. Mindig időben ér be, lehetőség szerint fél órával korábban. Mindig időben távozik, lehetőség szerint fél órával később, vagy a feladat végeztével, esetleg néha bejön hétvégén is, mert akinek ez nem tetszik, "van a helyére ezer". Kínosan ügyel a szünetekre és arra, nehogy véletlenül beszédbe elegyedjen kollégáival, mert az nem munka. Egyenesen szépen ül, hozza a számokat, bólogat, nem kérdez, inkább fél. Példamutató kolléga. Még akkor is, ha ezt a példát már nincs, ki kövesse.

A fenti profil kezd kikopni a munkaerő piacról.. 

Sokan a  dolgozókat jellemzően iskolai szabályok követése szintjén foglalkoztatták és foglalkoztatnák még a mai napig is. Csakhogy ezek az idők elmúltak.

Az munkáltatók nagy része szellemet idéz nehezen érthető álláshirdetéseivel, fölösleges elvárásaival, mindehhez sokszor csekély bérezéssel!

SZAVAZZ!

Ezzel szemben a munkavállaló felől mások az elvárások:

  1. Főnök helyett vezetőt: akitől lehet kérdezni, és inkább támasz ha jelen van, mint teher. Őszinte felelős vezetőt.
  2. Lehetőség szerint rugalmas munkaidő beosztást, „WORK LIFE BALANCE”. . Otthonról végezhető munka lehetősége akár néhány napon.
  3. Elismerést és dicséretet. Nincs olyan munkakör, aminél ezt nem lehetne alkalmazni.
  4. Nyugodt baráti környezetet, ahol nem bűn, ha vált pár szót az őszinte dolgozó a másik őszinte dolgozóval.
  5. Nyilván nem maradhat le, a fizetés. Természetesen ebben a szóösszetételben: Versenyképes fizetés.

 Képtalálat a következőre: „work life balance” 

Nehéz felvenni a versenyt a változó világgal. Ahhoz, hogy az egyébként létező problémát enyhítsük, érdemes a fenti 5 pontot alkalmaznunk a meglévő munkaerőnél, és sugallni az álláshirdetéseken keresztül.

Az Őszinte dolgozó.

 

 Nagykonyhai berendezés partnerünk:https://www.fred.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://oszintedolgozo.blog.hu/api/trackback/id/tr313766524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

conchita wurst 2018.03.22. 19:52:25

semmi köze ehhez sem a dátumnak, sem a közösségi hálóknak

ha rosszul fog menni a gazdaság és 3x ennyi munkanélküli lesz akkor azt várnak majd el a munkáltatók amit akarnak

agarik 2018.03.23. 02:42:56

A gazdaság MÁR rosszul megy, a munkáltató meg mindigis azt várt el amit akart: ingyen munkaerőt 24/7, ahogy a cikkben szerepel.
Én meg akkor azt mondtam, anélkül is éhen tudok halni hogy milliókat/milliárdokat tömnék a munkáltató zsebébe.

Jó munkaerő vagyok, mégse kellek senkinek, akinek meg igen az nekem nem kell. Tudom hogy egy híd alatt fogok vagy éhenhalni, vagy megfagyni. Igen, választhatnám hogy egy "munkahelyen" szó szerint halálra gürizem magam. Ugyanis csak olyan helyeket találok. Az utolsót, ahol majdnem lelőtt a munkatárs (mert túlterheltségből kifolyólag annyira ideges volt - havi 50 túlóra az ALAP volt a cégnél), majdnem rámdőlt egy 500 kilós biztonsági ajtó, minimálbért fizettek, de legalább tökéletesen izoláltak a teljes külvilágtól (váltott 12 órás műszak, persze felvételin nem erről volt szó), na ott 2 hónapot lehúztam, aztán elegem lett az egészből.

Tessék, most lehet útálni.
süti beállítások módosítása